Annons från Allergan

Har du problem med torra ögon som svider?

Torra ögon beror på att ögonen antingen producerar för lite tårar eller att de tårar som produceras är av dålig kvalitet. Ofta är besvären kroniska men det finn saker du kan göra för att lindra symtomen.


Starka vindar, många timmar framför datorn och miljöer med starkt ljus. Det finns många olika faktorer som gör att ögonen blir besvärade. Torra ögon som svider och irriterar är en vanlig åkomma som många lider av. De kan även upplevas som trötta, brännande och synen kan lätt bli suddig.

Att ha torra ögon är oftast inte ett akut besvär, har du ihållande besvär rekommenderas att du tar kontakt med vårdcentral eller ögonläkare. Däremot är det alltid bra att ha lindrande till hands som kan behandla ögonen omgående.

Ögondropparna är en CE-märkt, receptfri produkt som går att köpa både i fysisk butik och apoteas webbshop och går att anpassa beroende på vilka ögonbesvär just du har.

Optive Fusion är ögondroppar som verkar snabbt och lindrar länge. De innehåller två ämnen som var för sig visat sig vara utmärkta i ögondroppar. Vätskan smörjer och skyddar din naturliga tårvätska och ger dina ögon mer tid att återhämta sig. De kan även användas tillsammans med kontaktlinser.

Gör Optives ögontest och se om du behöver ta hjälp av lindrande ögondroppar!

– Många blir överraskade över att Optive Fusion fungerar så mycket bättre än det de använt tidigare, berättar Göran Dybner, produktchef på Allergan.

I en kampanj där 200 deltagare fick testa och utvärdera Optive Fusion ögondroppar under 30 dagar var det 86 procent av testdeltagarna som kunde tänka sig att rekommendera Optive Fusion till en vän. Några av kommentarerna från testdeltagarna var:

” Superbra produkt, mina linser brukar alltid kännas torra på eftermiddagen och med några droppar Optive Fusion så var de som nya igen.”

”Äntligen ögondroppar som fungerar för mig. Behändig storlek på flaskan. Rekommenderas starkt!

Beställ en flaska Optive Fusion här